Домашни курабийки с парченца шоколад

Продукти

  • 100 гр. шоколад черен, натрошен на малки парчета (не смлян)
  • 0,5 ч.л. сода хлебна
  • 2 яйца
  • 0,5 ч.ч. захар
  • 250 гр. масло
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 450 гр. брашно за меко тесто

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large domashni kurabiyki s parchentsa shokolad

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа разбиваме яйцата и добавяме двата вида захар, като непрекъснато бъркаме докато се стопи. 
  2. Прибавяме омекналото масло и бъркаме внимателно, да не се пресече. Бъркаме сместа, докато стане кремообразна и прибавяме содата. Объркваме и започваме да прибавяме брашното постепенно, като целта е да получим меко маслено тесто. 
  3. В готовото тесто прибавяме шоколадовите парченца и омесваме хубаво за да се разпределят равномерно. 
  4. Оставяме тестото за 20 минути в хладилника, да се стегне леко, за да се оформят по-лесно курабийките. 
  5. След това оформяме малки сплеснати курабийки, подобни на кюфтенца и ги слагаме в тава. 
  6. Печем в предварително загрята на около 200 градуса фурна, докато се зачервят.
  7. По желание сервираме курабийките поръсени с пудра захар.