Домашна пица

Продукти

  • 300 г гъби
  • 80 г топено сирене
  • 100 г моцарела
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 1 тесто за пица, готово
  • 3 с.л. зехтин
  • 200 г домати
  • 80 г босилек
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2 стръка риган

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large domashna pitsa

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. 
  2. Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин.
  3. След това добавяме доматеното пюре, ригана и сол на вкус.
  4. Нарязваме моцарелата, гъбите и доматите на кръгчета.
  5. Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с лука, гъбите, моцарелата, топеното сирене, доматите и малко риган.
  6. Печем в предварително загрята фурна на 240 градуса, до готовност (15-18 минути). Като малко преди да я извадим от фурната (3-4 минути преди това) добавяме и босилека.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".