Домашна бисквитена торта

Продукти

  • 20 гр кокосови стърготини
  • 1 пак. ванилия
  • 1 тъмен шоколад
  • 22 обикновени бисквити
  • 40 гр масло
  • 80 гр нишесте
  • 150 гр захар
  • 1 л. прясно мляко

Начин на приготвяне

1. Завираме на котлона 1 л. мляко със 150 гр захар. Разтваряме нишестето в малко мляко и добавяме към сместта с непрестанно бъркане.

2. Сваляме от котлона и бъркаме докато започне да се охлажда и добавяме ванилията.

3. Разтапяме шоколада на водна баня.

4. В правоъгълна тавичка нареждаме малко крем, върху него ред бисквити и поръсваме с разтопения шоколад. Така редуваме ред бисквити, шоколад и ред крем, като завършваме последния пласт с крем.

5. Оставяме в хладилник поне за 3-4 часа. Преди да сервираме, поръсваме с кокосови стърготини и  разтопен шоколад.