Диво прасе с пюре от моркови и ябълки с боровинков сос

Продукти

  • 1 щипка мащерка
  • 1 щипка канела
  • 1 щипка черен пипер
  • сол
  • 300 г свинска плешка
    или бут, обезкостен
  • 1 щипка розмарин
  • за пюрето:
  • канела
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • кориандър
    на вкус
  • 20 г масло
  • 1 ябълка
    средно голяма
  • 200 г моркови
  • за соса:
  • 20 мл. червено вино
  • 1 с.л. сладко от боровинки

Начин на приготвяне

  1. Втриваме подправките в месото и го завиваме на руло. Връзваме го с конец.
  2. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 3-4 часа.
  3. Отстраняваме конците и го нарязваме на парчета. 
  4. За соса: В тиган слагаме виното и сладкото от боровинки. Редуцираме.
  5. За пюрето: Сваряваме морковите и ги пасираме. Овкусяваме с маслото и подправките.
  6. Почистваме и нарязваме ябълката на ситно, добавяме към пюрето и разбъркваме. 

* Диво прасе с пюре от моркови и ябълки с боровинков сос може да опитате в ресторант за дивеч „Ловната къща“.