Чили кон Карне

Продукти

  • 200 г червен боб сварен или от консерва
  • 5 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 люта чушка
  • 1 червена чушка
  • 300 г кайма телешка
  • 500 мл. доматен сос
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large chili kon karne

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и чушките, и ги запържваме в дълбок съд.
  2. Добавяме смляното месо и пържим до златисто.
  3. Добавяме боба и доматения сос.
  4. Наливаме малко вода и задушаваме за 15-20 минути.
  5. Снемаме от котлона и по желание, сервираме с царевичен чипс.