Close search

Черешова пита

5.0
от общо 127 гласа
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Черешова пита photo-credit Ароматен пролетен сладкиш с череши

Продукти

Начин на приготвяне

1. Разбиваме добре маслото с пудрата захар. Прибавяме яйцата, киселото мляко, с предварително разтворената в него сода.

2. Добавяме пресятото брашно, докато получим меко тесто.

3. Намазваме тавичка с масло и поръсваме с брашно. Изсипваме тестото на пласт около 2-3 см и подреждаме отгоре почистените от костилките череши.

4. По желание можем да приготвим маслени трохи от 50 г масло, 50 г брашно и ванилия и да поръсим сладкиша.

5. Печем в умерено силна фурна около 40 мин. След като изстине го нарязваме и поръсваме с пудра захар.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност