Чампурадо

Продукти

  • 0,5 ч.ч. кафява захар
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 парче мексикански шоколад
    , нарязан
  • 0,4 ч.ч. царевично брашно
  • 1 анасон
    - звездовиден
  • 2 пръчици канела
  • 3 ч.ч. вода

Начин на приготвяне

  1. В голяма тенджера кипнете водата с двете пръчки канела и анасона. 
  2. Остранете тенджерата от котлона, сложете капака и оставете вътре канелата и анасона за 10 минути. През това време смесете брашното, млякото, шоколада и захарта. 
  3. Извадете анасона и канелата, и върнете тенджерата на котлона, включете на слаб огън. 
  4. Добавете сместа като непрекъснато разбърквате. 
  5. Чампурадото е готово, когато шоколадът се разтопи напълно. 
  6. Разбъркайте и сервирайте.