Бяло ризото със скариди и тиквички

Продукти

  • 3 с.л. сирене "пармезан" настъргано
  • 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. зехтин
  • 400 гр. малки тиквички
  • 2 скилидки чесън
  • 350 гр. замразени скариди
  • 200 гр. ориз (арборио, басмати)
  • 50 мл. бяло вино

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large byalo rizoto sas skaridi i tikvichki

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза в посолена вода и прецеждаме. 
  2. Почистваме, измиваме и нарязваме тиквичките на ситно. 
  3. В дълбок съд запържваме за кратко чесъна и тиквичките. 
  4. Прибавяме скаридите и бялото вино. 
  5. Задушаваме докато поизври течността, но да остане малко на дъното. В този момент прибавяме сварения ориз, разбъркваме добре и сваляме от огъня. 
  6. Поднасяме с настъргания пармезан и поливаме с две-три лъжички зехтин.