Бяла риба с печени домати и лук

Продукти

  • 1 кг. бяла риба
  • 400 г домати
  • 2 глави лук
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 80 г масло
    разтопено
  • 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и посоляваме рибата.
  2. Добавяме малко черен пипер, намазваме я с малко от маслото и я изпържваме в сгорещен тиган от двете страни.
  3. Почистваме и нарязваме лука и доматите.
  4. Прибавяме им сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме. 
  5. Поставяме ги в тавичка. Добавяме останалото масло и малко вода и печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 35-40 минути.
  6. След като ги извадим от фурната добавяме почистеният и нарязан магданоз. Разбъркваме.
  7. Поставяме рибата в чиния и добавяме печените зеленчуци. Сервираме.