Бисквитена торта с маскарпоне и портокали

Продукти

  • 80 г орехи
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 3 портокала
  • 100 мл. течна сметана
  • 4 с.л. кондензирано мляко
  • 250 г сирене "маскарпоне"
  • 200 г обикновени бисквити

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large biskvitena torta s maskarpone i portokali

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме маскарпонето с миксер. 
  2. Прибавяме кондензираното мляко и разбитата на сняг течна подсладена сметана. 
  3. Разбъркваме внимателно с дървена лъжица и получения крем оставяме настрани. 
  4. Почистваме и нарязваме портокалите. 
  5. Кипваме прясното мляко и докато е горещо започваме реденето на тортата: 
  6. Потапяме бисквитите една по една за секунди в горещото мляко и ги редим в тавичка. 
  7. Щом дъното й се покрие, изсипваме малко от крема и заглаждаме с лъжица. Отгоре подреждаме равномерно резени портокали. Следва отново ред напоени в прясното мляко бисквити, крем и портокали.
  8. Редим тортата до изчерпване на продуктите, като е важно да завършим с крем. 
  9. Поръсваме обилно със счуканите орехи и оставяме в хладилник да стегне за една нощ.