Бирено пиле

Продукти

  • 330 мл бира
  • 1 кг. картофи
  • 1 ч.л. сол
  • 1,5 ч.л. черен пипер
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 пиле
  • 3 с.л. олио "Олинеза"

Време: 65 мин.
Ниво: лесно

Large bireno pile

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето.
  2. От всички продукти правим марината, с която намазваме пилето с четка. Оставяме го в хладилника да престои поне час. 
  3. Взимаме бутилката с бира 330 мл. и изливаме половината върху пилето, после нанизваме пилето на бутилката, в която е останалата бира. Поставяме пилето в тавата право, и около бутилката нарязваме на едро посолени картофи с малко олио и вода. 
  4. Печем пилето поне час, на 200 градуса.