Барбун по ориенталски

Продукти

  • 0,5 ч.л сол
  • 1 с.л. олио
    "Олинеза"
  • 1 ч.л. шафран
  • 1 ч.л. копър
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 лимон
  • 3 глави лук
  • 3 домата
  • 6 рибки барбун
  • 0,5 ч.ч. бяло вино
  • 1 ч.л черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме гъст доматен сос от 1 супена лъжица олио, 1 глава накълцан лук, обелените и нарязани на четвъртинки домати, мащерка и копър. Посоляваме и обилно поръсваме с черен пипер. Когато е готов сосът, добавяме бялото вино и оставяме соса отново да кипне. Чак тогава прибавяме шафран.
  2. През това време на дъното на тавичката нареждаме останалият лук, нарязан на колелца. Отгоре разполагаме изчистените и измити рибки. Върху всяка рибка поставяме по 1 резенче лимон. Заливаме с доматения сос и печем 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
  3. Можем да сервираме ястието както топло, така и студено.