Ароматно топло вино с подправки

Продукти

  • 3 с.л. портокалов ликьор
  • 1 л. ябълков сок
  • 1 портокал
  • 2 с.л. сушени червени боровинки
  • 1 с.л. кардамон
  • 2 бр. звездовиден анасон
  • 1 пръчка канела
  • 120 гр захар
  • 2 бут. червено вино

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large aromatno greyano vino

Начин на приготвяне

1. Наливаме виното и ябълковия сок в дълбока тенджера. Добавяме захарта и подправките. Завираме сместта на слаб огън за около 10 мин.

2. Преди да сервираме, добавяме портокаловия ликьор и украсяваме с резен портокал. По желание в чашата можем да оставим и част от пръчката канела.