Ароматни свински пържоли с гъбен сос

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поръсваме пържлите с черен пипер, добавяме унисоса и оставме да се мариноват 1 час. 
  2. В голям и дълбок тиган загряваме маслото и запечатваме пържолите до златисто от двете страни. 
  3. Добавяме виното, намаляваме котлона и захлупваме тигана с капака. Оставяме пържолите да се задушат, докато се изпари виното. 
  4. Добавяме водата за да не изсъхват пържолите. Задушаваме около 30 минути. След това изваждаме пържолите, поставяме ги в касерола и захлупваме да са на топло. 
  5. Поставяме гъбите в същия тиган, в който би трябвало да е останала около 200 мл течност. Ако се е изпарила - добавяме бульона. Захлупваме с капака и задушаваме 10 минути. 
  6. След това размиваме нишестето с малко вода или бульон и добавяме в тигана. Разбъркваме до леко сгъстяване. Овкусяваме с черен пипер и сол. 
  7. Връщаме пържолите в сос и захлупваме тигана да поемат аромата на гъбите. Пържолите сервираме горещи.