Агнешко по манастирски

Продукти

  • 1 лимон
    сока
  • 1 жълтък
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно
  • 0,6 ч.л. черен пипер
  • 1 кг агнешко месо

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме агнешкото месо на средно големи късчета, които поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Всяко парче овалваме в брашното и леко запържваме в загрятото олио.
  2. Парчетата нареждаме в тенджера като им добавяме топла вода (колкото е необходимо, за да покрие месото) и варим на тих огън, докато месото напълно омекне.
  3. Отделно разбиваме жълтъка с лимоновия сок, смесваме го с 1-2 супени лъжици от соса и го сипваме в ястието, което разбъркваме с дървена лъжица докато сосът се сгъсти.
  4. Гарнираме със задушени зеленчуци.