Агнешки котлет с портокал

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 6 агнешки котлета
  • 2 с.л. лимон
    кора, фино настъргана
  • 2 с.л. портокал
    кора, фино настъргана
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
    ситно нарязана

Начин на приготвяне

  1. Загряваме оребрен тиган. 
  2. Смесваме ситно нарязания чесън, зехтина и корите от цитрусовите плодове в купа. 
  3. Добавяме сол и черен пипер на вкус. 
  4. Изсипваме сместа върху котлетите. 
  5. Печем котлетите в загрятия тиган (може да използваме скара или барбекю, вместо тиган) - около 4 - 5 минути за всяка страна. 
  6. Гарнираме с резен портокал и сервираме ястието топло.