Close search

Време е за любов... с Галена

Време е за любов... с Галена Време е за любов... с Галена Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Днес влизаме в кухнята с Галена. Жената, която в момента диктува модата в попфолка. Но сега ще си говорим освен за музика, за кулинария, любов и още нещо...

По скалата от едно до десет, каква оценка си даваш в кулинарното изкуство?

Ммм, малко ме е срам, но ще бъда честна - около 5. По принцип ми се отдава и съм сигурна, че ако имах повече време, което да посветя на кулинарията, щях да бъда много добра. Иначе желание не ми липсва, приятно ми е да готвя и винаги, когато се задържа за по-дълго вкъщи, се старая да приготвям по нещо.

На кое си царица в кухнята? Сподели конкретна рецепта с читателите на Kulinaria.bg?

Чак царица не знам, но обичам да готвя традиционни български ястия. По принцип сме патриоти вкъщи и си харесваме националната ни кухня. Последно мисля, че правихме агнешко по манастирски, което е много лесно за приготвяне и същевременно доста вкусно - средно големи късчета месо се поръсват със сол, черен пипер и брашно, запичат се леко в олио и след това се варят до омекване на тих огън. Сервира се със сос от лимон и жълтък, които се прибавят в тенджерата малко преди края и се бърка до сгъстяване. Задушени зеленчуци са една чудесна добавка към крехкото месо.

Казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. С какво обичаш да глезиш сина си Стефан и съпруга си Галин?

При нас са малко сменени ролите, хаха. Галин е страхотен кулинар и аз изобщо не мога да се меря с него. Той ме глези често с разни вкусотийки, но се старая да се въздържам, защото професията ми изисква да бъда във форма. А знаете, особено зимата, каква воля се иска, за да не се прекалява с храната.

На кое лакомство не може да устоиш?

Със сладко не можеш да ме изкушиш. Соленото е моят порок. Всичко солено ми е вкусно, колкото по-солено, толкова по-вкусно. Осъзнавам, че е доста вредно, но например всякакви зеленчуци поръсени с много сол са нещото, с което често съгрешавам.

Как си представяш перфектната вечеря?

Ако ме питаш за романтична вечеря между двама, перфектна би била, ако и двамата са се забавлявали много приготвяйки заедно храната с много любов, след което са се насладили на нещо вкусно и са завършили вечерта.. отново с много любов (смее се).

Коя подправка най-добре те описва като жена?

Някоя много люта ще трябва да е, за да пасне на огнения ми темперамент. Например чили, но също така си се представям и като екзотична и загадъчна - канела или кардамон.

Ако не беше станала певица, сега какво щеше да работиш?

Много труден въпрос. Не бих могла да си представя живота си без музика, така че определено щеше да е пак нещо свързано с нея. Родила съм се с тази силна любов към музиката и съм сигурна, че дори и да не бях певица, пътищата ни рано или късно щяха да се пресекат по някакъв начин.

За какво си заслужава да пееш без пари?

За това, което ще донесе щастие на хората. За жалост животът на някои хора е по-тежък, винаги, когато имам възможност се отзовавам на покани за благотворителни мероприятия в помощ на дадена кауза. Особено когато става дума за деца. За една детска усмивка си заслужава човек да направи всичко по силите си.

Как си представяш себе си след 20 години?

Представям си се с поне още едно дете, доволна от постигнатите успехи в живота и кариерата, и щастлива със семейството си. Пък, ако е рекъл Господ и все още на музикалната сцена, радваща своите почитатели и работеща със същия нестихващ ентусиазъм.

2013 е време за...?

За любов! За още хубави песни и за нови експерименти в кухнята, наречена живот :)

Автор: Нина Тодорова, Kulinaria.bg

Снимка: Личен архив 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност