Close search

Три рецепти при дископатия от проф.Мермерски

Три рецепти при дископатия от проф.Мермерски Три рецепти при дископатия от проф.Мермерски Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Причина за възникването на дископатията са травмите. Понякога се получава и заради резки движения в кръста, подхлъзване, падане върху седалището и т.н. Първият най-характерен признак на дископатията е силната болка, като обикновено се локализира в кръста. В някои случаи обаче болките се разпространяват и към седалищната област.

Може би всеки 2-ри човек е имал в различен период от живота си дископатия. Тя се среща най-често в шийната и лумбалната област на гръбначния стълб. Наблюдава се дегенерация на хрущялния диск под влияние на външни пренатоварвания и възрастови изменения, появява се силна болка в областта на кръста, която се разпространява към долните крайници. Вторично се засягат и междупрешленните стави, като междупрешленното пространство силно се стеснява.

При дископатия, може да изпробвате поне една от 3-те цитирано по-долу рецепти на известния български лечител професор Христо Мермерски. Същите са включени в книгата му „Как да се лекуваме и запазим здравето си чрез хранене със здравословни храни“ (том 1).

Рецепта 1

Един средно голям картоф, 1 средно голяма глава лук (настъргана на едро ренде) и малко сол се разбъркват. Сместа се слага на памучен плат, разстила се и се поставя на кръста, стои цяла нощ. Прави се 3 дни.

Рецепта 2

Намокрят се 2 филии хляб със сода и оцет, слагат се на кръста и скоро дископатията отшумява.

Рецепта 3

В бебешко бурканче се слага 1 супена лъжица камфор на прах и се долива с ракия или спирт. Не се маже, а се втрива продължително на болните места и по гърба.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност