Close search

Топ 4 на най-полезните напитки в света

Топ 4 на най-полезните напитки в света Топ 4 на най-полезните напитки в света Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем, че организмът ни е съставен от голям процент течности. Но какви напитки да консумираме, за да го подсилим?

Ябълков сок – помага при атеросклероза, заболявания на черния дроб, пикочния мехур и бъбреците.

Подобрява работата на червата и подпомага обмена на веществата и извеждането на свободните радикали и токсините от тялото ни. Най-добре е да го пиете веднага след извличането му от плода и без захар.

Сок от нар – съдържа калций, фосфор, магнезий, желязо и калий. Този състав е особено полезен за кожата, косата и ноктите. Незаменим е при сърдечно-съдови и нервни проблеми.

Сокът от нар е най-доброто укрепващо средство след прекарани инфекциозни заболявания или операции.

Портокалов сок – наричали са плода „ябълката на безсмъртието” през 15 век. 

Сокът на портокала се препоръчва при болни бъбреци и пикочен мехур, стомашно-чревни разстройства и други. Стимулира обмена на веществата и способства за изгарянето на мазнините.

Сок от моркови – бомба от витамини – А, В, С, D, E, K. Подобрява апетита и храносмилането действа благотворно на кожата и зрението. 

Но не се препоръчва в големи дози, защото морковите са богати на разтворим витамин А, излишъците от който могат да доведат до хипервитаминоза и болки в черния дроб.

Източник: jenata.org

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност