Close search

Топ 3 на вредните закуски

Топ 3 на вредните закуски Топ 3 на вредните закуски Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всеизвестен факт е, че организмът ни усвоява храната най-добре сутрин. Но това не е причина, да се натъпче подобаващо за закуска. Точно обраното е, трябва да подберем правилната храна, която ще ни осигури необходимия дневен тонус и енергия. Според водещи диетолози има няколко абсолютно вредни и забранени храни за закуска, от които трябва да се откажем мигновено. Кои са те?

Кифличките

Кроасани, кексчета, пастички, тортички... Освен, че са калорични бомби, те съдържат и огромен брои транс мазнини. Ако талкова много ви се закусва нещо сладичко, по-добре си направена една здравословно сладка закуска, като мюсли с мляко и мед.

Банички

Заедно със тестените сладки изкушения ще трябва да се откажете и от мазните, но вкусни банички, милинки, сиренки и кашкавалки. Освен, че нямат почти никакви полезни вещества за организма, те са прекалено мазни и създават чувството за тежест и ленивост рано сутрин, когато трябва да сме свежи и трудоспособни. Можете да си хапнете баничка само ако е домашно приготвена и то не повече от едно парче.

Палачинки

Любимата на мнозина от нас закуска също влиза в този списък с най-вредни храни за закуска. Самата смес за палачинките е високо калорична, а като добавим и мармалад или шоколад можем да си докараме инсулинов шок на организма ни. Но ако палачинките са приготвени без яйца и с черно брашно можете да си похапнете, но повече от две, а за подслаждане може да ползвате мед.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност