Close search

Свежи пролетни рецепти и кулинарни изкушения

Свежи пролетни рецепти и кулинарни изкушения Свежи пролетни рецепти Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

При настъпването на пролетта всичко се раззеленява. Всичко зелено е полезно за организма. Пролетните зеленчуци осигуряват някои от най-високите нива на витамин К, желязо и фитонутриенти, които предпазват организма от хронични заболявания. 

Този уикенд в кухнята на "Arena di Serdica Residence Hotel" запретнахме ръкави за приготовлението на пролетни рецепти и приготвихме вкусни, и полезни ястия. 

С помощта на шеф-готвач Ивайло Рангелов и главният редактор на Kulinaria.bg инж. Нина Тодорова на курса по Пролетни рецепти, курсистите научиха как да запазят свежестта на зеленчуците при приготвянето на салата с пролетни зеленчуци, джинджифил и лайм, как да приготвят сочно печено агнешко със задушен спанак, аспержи и артишок, както и тънкостите при приготвянето на бисквитена торта с шоколад и маскарпоне.

*Рецептата за Свежа салата с пролетни зеленчуци, джинджифил и лайм може да видите тук

*Рецептата за Печена агнешка плешка върху задушен спанак, аспержи и артишок може да видите тук

*Рецептата за Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове може да видите тук

Също така, курсистите приготвиха бърза, лесна и вкусна салата със спанак и сладка царевица на зърна Bonduelle, нахут Campeseриба тон Ocean и зехтин Del Alma.

Атмосферата на курсовете е изключително приятелска и превръща готвенето в истинско удоволствие.

А най-хубавото е, че Кулинарното училище предлага най-различни готварски курсове - освен за Пролетните рецепти, може да се потопите в магията на Готвене със суперхрани, Домашната паста и още много, много вкусотии - запишете се още сега тук.

В края на курса всеки курсист получи грамота и подаръци от Алта България и Bonduelle.

Снимки: Калин Нончов и Нина Тодорова, Kulinaria.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност