Close search

Супата - най-добрият приятел на човека... през зимата

Супата - най-добрият приятел на човека... през зимата Супата - най-добрият приятел на човека... през зимата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В студените дни апетитът се повишава, започва да ни се хапва по-мазно, солено и дори кисело...

Когато температурите са ниски, тялото изразходва повече калории, за да се стопли, което води и до по-бързо огладняване.

Вместо обаче да се тъпчете с мазни храни, за да задоволите онази част от мозъка си, която копнее за нещо вредно в мразовитите дни, изберете нещо здравословно, за да не ви тежи на съвестта и на талията.

Супата е най-приемливият избор за утоляване на глада, стопляне, набавяне на важни хранителни елементи и балансиране на калориите. Топлата супа е полезна за дихателните пътища, почиства синусите и загрява.

Пилешката и гъбената супи облекчават раздразненото гърло. Супите на основата на бульон са по-нискокалорични и полезни, имат високо съдържание на фибри и ниско на наситени мазнини.

Колкото и да ви се хапва ароматна крем супа, трябва да се ограничите до видовете без сметана и масло. Забравете и супите в пакетче, които са пълни със сол и Е-та.

Направете си богата зеленчукова супа от пресни продукти. Така ще сте сигурни, че това, което ядете, е качествено и здравословно.

Източник: health.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност