Close search

С какво е полезна бирата в козметиката

С какво е полезна бирата в козметиката Ползите от бирата в козметиката Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Бирата е чудесен продукт, който освен приятен горчив вкус и замайващ ефект, може да се погрижи за нашата красота. В нея се съдържат повече от 30 минерали и микроелементи.

Бирата се е ползвала още от времето на нашите прабаби за разкрасяващи процедури. Хмелът, бирената мая, витамини от група B и другите хранителни вещества, които са сред съставките на напитката, има благотворен ефект върху кожата, хидратират добре, подмладяват.

Ето някои лесно рецепти, които може да си приготвите у дома:

1. Рецепта с бира за комбинирана кожа – Първо преварете един литър вода. Когато е готова я оставете настрана, тя ще ви трябва в края на процедурата. Вземете една краставица и я настържете. Смесете я, в неметален съд, с едно яйце и 250 мл бира. Поставете маската върху лицето си и го покрийте със памучна кърпа, напоена със студена вода. Постойте така 15 минути и изплакнете с преварената вода.

2. Рецепта с бира за мазна кожа – Първо преварете 1 литър вода, с която отново да се изплакнете накрая. Смесете една трета от една половинка бира със един лимон и една чаена лъжица мед. Затоплете маската докато медът се разтопи. След като се охлади сместа го нанесете на лицето си 10 минути и изплакнете с преварената вода.

3. Рецепта с бира за суха кожа – Отново преварете вода, с която да се изплакнете. В един съд сложете две супени лъжици бира и я разбъркайте с две супени лъжици растително масло и две чаени лъжици мед. Отново претоплете за да се разтопи медът. След като сместа изстине я нанесете на добре изчистена кожа. Желателно е да ползвате маската вечер преди лягане.

4. Рецепта с бира за излишни килограми – За целта ще ви е необходима жива бира, без консерванти. Това правило важи само при жените, тъй като бирата съдържа женския хормони естроген, който може да подобри обмяната на веществата в женското тяло. Експертите смятат, че бита помага на дамите да свалят излишните килограми.

Източник: ezine.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност