Close search

Рибата предпазва от рак на гърдата

Рибата предпазва от рак на гърдата Рибата предпазва от рак на гърдата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Приемането на две порции мазна риба на седмица като сьомга предпазва жените от рак на гърдата, установиха китайски учени. 

Анализ на предишни изследвания показа, че прибавянето на мазна риба към диетата намалява риска от рак с до 14%. Рибата доставя омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за развитието на мозъка и намаляват възпаленията в мозъка, сърдечно-съдовата система и други клетки. Най-добрият източник на омега-3 мастни киселини е мазната риба, защото човешкото тяло не може да ги произвежда.

Предишни изследвания установиха, че омега-3 мастните киселини са най-обещаващият вид мазнини, намаляващи риска от рак. Китайските учени изследвали връзката между рибата, приемането на омега-3 и риска от рак на гърдата, пише БГНЕС. 

Те анализирали резултатите от 26 изследвания от САЩ, Европа и Азия с участието на над 800 000 души и над 20 000 случая на рак на гърдата. Тяхното изследване показало, че допълнителни 0,1 грама или 0,1% енергия на ден, идващи от омега-3 мастните киселини в рибата, намаляват риска с пет на сто. Като цяло източниците на омега-3 мастни киселини от рибни източници понижавали риска от рак на гърдата с 14%. 

За постигането на подобно намаление на риска, жените трябва да приемат по една до две порции мазна риба на седмица като сьомга, риба тон или сардини.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност