Close search

Пречистване на кръвта с билки

Пречистване на кръвта с билки Билкови отвари за пречистване на кръвта Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Пречистването на кръвта влияе върху цялостното ни здраве, защото с годините кръвоносните съдове губят своята еластичност и се запушват. Това води до сериозни заболявания. 

Честата превенция на кръвта ще ви предпази от високо кръвно (едно от най-често срещаните заболявания при мъжете и жените) и инфаркт на миокарда.

За да укрепите стените на кръвоносните съдове и да подобрите пропускливостта им може да приложите следните билковите отвари, които ни предлагат колегите от bilka.info.

1. Репей за пречистване на кръвта – използва се лековитият корен на билката, като от него ви трябват 2 препълнени супени лъжици (предварително нарязан на ситно). Те се заливат с 500 милилитра студена вода и престояват 5 часа. После лечебната отвара за пречистване на кръвта се слага на котлона, за да заври. Следва прецеждането и. Пие се по чаена чаша на ден.

2. Копър, валериана и мед за пречистване на кръвта – в съд се смесва чаена лъжичка лечебни семена на копър, супена лъжица корени от валериана и 1 чаена лъжичка мед. Към тези съставки се добавя 3 литра вряла вода. Лечебната отвара се съхранява в термос за 24 часа, прецежда се. От нея се взима всяка сутрин на гладен стомах и вечер по 2 супени лъжици.

3. Лобуда за пречистване на кръвта - използва се градинската подправка, от която се взимат стръкове и се нарязват на малки парченца. За направата на отварата за пречистване на кръвта ви е нужна чаена лъжичка от наситнената лобуда. Тя се залива с 250 милилитра вряща вода. Кисне само 7-8 минутки и после се прецежда през ситна цедка. Лековитата запарка се разделя на 2 горе долу равни части, които се изпиват през деня. Отварата от лобуда действа благоприятно на организма и се използва за лечение на заболявания на бъбреците, пикочния мехур и белите дробове.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност