Close search

Няколко храни, с които да пречистим кръвоносните съдове на мозъка

Няколко храни, с които да пречистим кръвоносните съдове на мозъка Доброто оросяване на мозъка се гарантира от неговото добро кръвоснабдяване Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Доброто оросяване на мозъка се гарантира от перфектното му кръвоснабдяване.

А когато по стените на артериите му се натрупат плаки и кръвоносните съдове се свият заради повишените нива на холестерол и триглицериди, съществува сериозна опасност от засядането на тромб и причиняването на инсулт, информира framar.bg.

Затова приложете следните естествени методи за пречистване на мозъчните кръвоносни съдове.

Мед и орехи

Смелете 5 сурови ореха и ги разбъркайте добре с 1 супена лъжица натурален липов мед, добавете по една щипка канела и джинджифил. 

Сложете сместа на хладно място за 1 ден. Вземайте по 1 супена лъжица от лечебната паста 3 пъти на ден половин час преди хранене.

Сок от лук и мед

Изстискайте 1/3 чаена чаша сок от лук и го смесете с 1 чаена чаша мед. Консумирайте от лекарството по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден половин час преди хранене. 

Лечебната смес не само ефективно почиства кръвоносните съдове, но и укрепва имунната система и успокоява кашлица.

Натурални сокове

Всеки ден, половин час преди обяд и вечеря пийте по 1/2 чаена чаша сок от нар (може да го редувате с ябълков сок или морковен сок). Обърнете внимание на факта, че сокът трябва да е абсолютно натурален, изстискан от пресни плодове и зеленчуци.

Чай от репей

Залейте около 10 грама сушен и наситнен корен от репей с 500 милилитра вряща вода и оставете да престои в продължение на 8-10 часа под капак или в термос. След това прецедете и поставете течността на хладно място. 

Приемайте от пречистващия чай по 4 супени лъжици половин час преди закуска. Курсът на лечение продължава 1 месец.

Полезен плодов микс

За общо здравословно състояние и подобряване на мозъчната дейност всеки ден половин час преди закуска яжте витаминозен микс от 1 мандарина, стафиди и орехи (общо 1 шепа). След 15-20 минути изпийте чаша топла вода, смесена с 1 чаена лъжичка мед и резен лимон. След още 10-15 минути може да започнете закуската.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност