Close search

Мед за рани, оцет при неприятен мирис на подмишниците

Мед за рани, оцет при неприятен мирис на подмишниците Мед за рани, оцет при неприятен мирис на подмишниците Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Експертите Дейвид Бенк от нюйоркския център по дерматология, козметична и лазерна хирургия, Брайън Бойе от сп. "Менс хелт", Дженифър Джеблоу от медицинския факултет на Университета Уейк Форест и дерматологът Аднан Назир предлагат да се забравят за известно време хапчетата и да се прибегне до нетрадиционните средства. 

Пред американската телевизия Ей Би Си те съветват да се лекува с помощта на "бабешката медицина", както още се наричат у нас нетрадиционните методи на лечение. 

Според тях неголемите рани трябва да се лекуват с мед. Той лишава бактериите от водната среда, която им е необходима за размножаване. 

При ухапвания от насекоми те съветват да се използва ябълков оцет. 

Киселината убива сърбежа и намалява отока. Оцетът помага и при микозата (гъбично заболяване по ръцете), ако се разреди с вода в съотношение 1 към 3, а също и при неприятния мирис на подмишниците.

Според медиците неприятната миризма идва не от потта. За всичко са виновни бактериите. Ако натопите памук в оцета и после натриете подмишниците, бактериите няма да се размножават, пише БГНЕС.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност