Close search

Магията на канелата

Магията на канелата За канелата... Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сигурно не са останали много хора, които да не са чували и да не са запознати с магията на канелата. Едва ли има някой, който не знае, че тази подправка е една от най-полезните!

На първо място всичко с нея става по-вкусно и апетитно, заради уникалния й вкус.

И все пак добре да се припомни, че 1/2 лъжичка канела на ден значително намалява нивата на кръвната захар и регулира нивата на холестерола.

350440-admin

Друго свойство на канелата е, че забавя скоростта на преработване на храната, което от своя страна пречи на резките повишавания на кръвната захар. 

И накрая – тя пречи на ненавременната поява на глад. Освен това вкусната подправка помага за абсорбирането на антиоксиданти от другите храни, което стимулира самозащитата чрез заздравяване на имунната система.

Ако се чудите как да вкарате канелата в ежедневието си, направете го с кафето!

cinnamon_coffee_by_nazarkina_zps6eac011a

Канелата служи като естествен подсладител. Вкусът й, съчетан с този на кафето са родени да са заедно. Можете да добавяите и малко мед, ако имате нужда от повече сладост.

Спестете 70 калории дневно като замените захарта и млякото с 1/2 лъжичка канела!

cinnamon-coffee-ftr

Източник и снимки: nie-jenite.bg

1 Коментар

  1. Small
    Карамел

    Само трябва да добавите, че изброените полезни свойства са на цейлонската канела (която е рядка и скъпа) а не на масово продаваната касия или китайска канела, която освен някои полезни свойства има и някои не чак толкова полезни.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност