Close search

Лечение с яйчени черупки

Лечение с яйчени черупки С яйчени черупки се възстановява необходимото количество калций, без това да навреди на другите кости Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Познато от много години, лечението с яйчени черупки помага за възстановяването на необходимото количество калций, без това да навреди на другите кости.

Освен това тази смес може да се употребява превантивно и от здрави хора.

1 чаена лъжичка прах от яйчни черупки, 1 чаша чай, 1 резен лимон. Смества се всичко заедно. Разбърква се и се пие два пъти на ден за деца, и за възрастни – 3 пъти на ден. Чаят може да бъде от предпочитана от вас билка.

При остеопороза: пригответе си 1/2 чаена лъжичка прах от яйчни черупки. Взима се вечер 10-20 минути след хранене, смесена с малко прясно мляко, кисело мляко или сок. Ако не ви хареса вкуса на яйчения прах, можете да използвате следната рецепта:

1 част прах от яйчени черупки, 2 части сол. Смесва се и се ползва за посоляване на ястията. Спазването на тази препоръка ще реши и друг проблем - прекомерен прием на сол, който може да предизвика хипертония.

При киселини в стомаха

За разлика от содата, която се използва от мнозина за облекчаване на стомашните киселини, използването на стрити яйчени черупки ще има по-дълготраен ефект. 

Киселините в стомаха могат да бъдат симптом на гастрит с повишена киселинност или язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника. В тези случаи, рецептата, която ще облекчи симптомите на заболяването е следната:

3 супени лъжици стрита черупка от яйце се разбъркват в половин чаша прясно мляко.
Лечението с тази смес трябва да продължи 6-8 месеца.

Противопоказания при използването на черупки от яйца са: високо съдържание на калций в кръвния серум, костни тумори, хронична бъбречна недостатъчност, атеросклероза, хипертония, състояния, съпроводени с повишена коагулираща кръв, припомнят колегите от bolime.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност