Close search

Коприва против рак

Коприва против рак Противовъзпалителните свойства на копривата са ненадминати Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Обикновена и позната от всички, копривата е едно от любимите растения на билкарите.

Правили са сок от нея и са го използвали при всякакъв род кръвозагуба. Тя свива съдовете и тонизира матката, затова отдавна се прилага при маточни кръвотечения. Копривата се ползва външно и при косопад, натъртвания, отоци. Тя има още куп полезни свойства, а под формата на чай, каша или супа е много вкусна.

Противовъзпалителните свойства на копривата са ненадминати. Копривата намалява възпаленията в организма и се препоръчва при хора, които заболяват вследствие хронични възпаления. По същата причина помага при артрити. Чували сте сигурно, че бабите натьркват болните стави с коприва. Доказано е медицински, че това средство облекчава болката и е в състояние да спре възпалението. Противоалергични Дойде и сезонът на сенната хрема. Копривата може да ви помогне. Тя лекува и други алергии, като може да бъде приемана като чай или мястото да се третира с нея външно.

Още в древността използвали копривата против задържане на течности. В същото време при проблеми със запек копривата разхлабва стомаха и помага за продължителното решаване на проблема.

Доказано е, че високото съдържание на витамин С в копривата има отношение към превенцията на ракови заболявания, пише още lekuva.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност