Close search

Доматено пюре и картофи против тъмни кръгове

Доматено пюре и картофи против тъмни кръгове Доматено пюре и картофи против тъмни кръгове? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

За да премахнете неприятните кръгове под очите, трябва да си купите кремове, които не само не са особено евтини, но и голяма част от тях съдържат вредни съставки. Затова можем да заменим скъпите кремове с домашно приготвени маски.  

Причините за кръговете под очите могат да бъдат много – преумора, алергична реакция, напредване на възрастта и т.н. 

Можете да се отървете от тях, като промените режима си на хранене и наблягате повече на храни, които съдържат фибри и пиете много вода. 

Ето и нашите предложения за домашни маски против тъмни кръгове под очите:

- Най-лесният начин би бил да накиснете памучно тампонче в розова вода и да го сложите под очите си за петнайсетина минути. 

- Можете да опитате и със смес от портокалов сок и глицерин. Намажете зоната под очите и след няколко намазвания ще забележите промянат.

- Ако разполагате със свежи ментови листа, можете да ги намачкате и да ги сложите под очите си – не са необходими повече от десет минути.

- Добра идея за тъмните кръгове под очите са и резените картоф или краставица – имат успокояващ ефект. Можете вместо резени от зеленчуците, да ги настържете и така да ги наложите на клепачите.

2-copy2

- Маската с краставица можете да правите всеки ден, но ако използвате картоф, не повтаряйте процедурата по-често от веднъж седмично.

- Намажете проблемните зони с малко количество бадемово масло и го оставете да действа през нощта. Отмийте на следващата сутрин. Хубаво е да правите това всяка вечер поне месец, за да има някакъв ефект.

- Доматенo пюре с алое вера също ще ви помогне – смесете ги и намажете под очите поне два път през деня.

- Пастата от домати и куркума също може да разреши проблема ви. Нужно е да смесите 1 домат, 1 с.л. лимонов сок, куркума на прах и щипка брашно от нахут. След като се получи гъста паста, нанесете я около очите си. Трябва да я оставите да изсъхне, след което можете да я отмиете с вода. За да има наистина траен ефект, трябва да правите процедурата поне два пъти седмично.

Източник и снимки: nie-jenite.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност