Close search

Добавяйки съставки намалявате калории

Добавяйки съставки намалявате калории Успехът се крие в детайлите Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

 „След Нова година започвам да се храня здравословно!” Чували сме това изречение от стотици хора, които имат желанието да променят живота си в началото на годината. 

Проучванията показват, че желанието за това намерение започва да намалява още в първата седмица след нова година. В действителност едва 8% от хората наистина успяват да спазят обещанието си и да преобразят живота си, хранейки се здравословно. В първите дни на Януари, интересът към здравословен тип храни е значително повишен, но с напредването на дните от януарския месец, това значително намалява.

Успехът се крие в детайлите: Дори малки промени могат да свършат работа, като например коригиране на гарнитурата към любимия бургер. Не е необходимо да се отказвате от висококалоричните любими храни.

Изненадващо, те могат да доведат до желания отслабващ ефект, благодарение на няколко "магически" съставки, които могат да повлияят на начина, по който тялото ви обработва калориите и мазнините.
foodpanda подбра специално няколко вкусни алтернативни гарнитури и ги добавки към високо калорийните храни, напитки и десерти.

Ето как може да направите храната си питателна и дори да изгорите няколко калории:

Изключете дресинг сосовете от менюто си

Противно на всеобщото схващане, дресинг сосовете използвани от вериги ресторанти са много по-вредни от много висококалорични храни.

Намалете консумацията на сирене и кашкавал

Любимата ви пица ще продължи да е толкова вкусна и без толкова много кашкавал и сирене – вкусът ще се запази, но калориите ще се променят.

Консумирайте горчица вместо кетчуп или майонеза

Учени от Оксфорд са установили, че при консумация на 1 чаена лъжичка горчица може да се стимулира обмяната на веществата с до 25% в продължение на няколко часа след храненето.

Изберете кисело мляко вместо заквасена сметана

Киселото мляко и заквасената сметана си приличат по вкус и консистенция. Разликата отново е в приетите калории, които са около 5,5 пъти повече в полза на сметаната.

Изберете гуакамолето, за да овкусите храната си

Авокадото е уникална комбинация от есенциални мастни киселини, мононенаситени мазнини и антиоксиданти, които помагат ускоряването на метаболизма. Изследване, публикувано в Nutrition Journal установява, че участниците, които ядат половин прясно авокадо на обяд отчитат 40% намаляване на желанието за ядене в продължение на часове след това.

Люти чушки за изпепеляващо усещане

Повярвайте, горенето, което усещате е не само в устат ви. Лютите чушки могат да загреят тялото така, че то да изгори допълнително от 50 до 100 калории. Следващият път, когато си поръчате бургер, пица или пиле, изберете лют сос като добавка.


Пикантни подправки

Подправките също са интересни добавки, които допринасят в изгарянето на мазнините. Черен или червен пипер, лют червен пипер или кимион са най-ефективни. Кимионът е широко използван в мексиканската, индийската и мароканската кухня. Освен всичко останало, те имат свойството да подтискат апетита. 

Добавете в менюто си omega-3 храни 

Заменете традиционния сандвич с такъв от сьомга – той е пълен с полезни мазнини и много подходящ да се комбинира със зеленчукови топинги, зеле и авокадо. Проучване доказва, че омега-3 в сьомгата и други подобни риби, подпомагат изграждането на мускулатурата, а колкото повече мускули имаш, толкова повече калории гориш.

Наздраве с чаша червено вино 

Заменете чаша кола с чаша червено вино – много по-здравословно е, по-малко калорично и определено много по-забавно. Доказано е, че червеното вино намалява растежа на масните клетки в организма.

Тъмен шоколад

Въпреки, че шоколадът има много калории, тъмният шоколад съдържа антиоксиданти и съставки като биофлавоноиди, които насърчават загубата на тегло. Проучване установи, че консуматорите на черен шоколад са много по-слаби от хората, които предпочитат млечен. Освен това, той спомага за предпазване от болести на сърцето и инсулти. Така че няма нужда да махате десерта от менюто си, просто го заменете с тъмен шоколад.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност