Close search

Агнешко, тосканска кухня и храна от Странджа в новия брой на сп. "Меню"

Агнешко, тосканска кухня и храна от Странджа в новия брой на сп. "Меню" Агнешко, Тосканска кухня, Храна от Странджа в новия брой на сп. "Меню" Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всяка пролет в българското готварско съзнание се върти около два големи празника - Великден и Гергьовден. Традиционно и двата са свързани с езическия цикъл на живот, смърт и прераждане и за да разкрият тази позиция се нуждаят от свещена жертва...

И двата случая това е агнето. Вековете на спазване на този мистичен код са довели и до създаването на твърди кулинарни знания за приготвянето на агнешкото. Ние пък ви предлагаме да разчупите кухненския канон.

Като стана дума за мистика – няма по-магична българска планина от Странджа. И дори да забравим за всички оброчища и светилища, храната, която се приготвя там е пълна със сила и древни знания.

В този брой Ан Фам ще ви заведе да похапнете в родната ѝ Виетнам, а Марина Караконова с помощта на шеф-готвача Кристиан Грасо разказва за най-известната италианска кулинарна традиция – тосканската.
Нашият шеф-готвач Ивелина Иванова за поредн път е сътворила и приготвила многобройни рецепти – за вкусни салата, десерти с какао, ефектни великденски сладки, пухкави бриоши за закуска и какво ли още не.

В брой 74 на сп. "Меню" ще намерите и още много информация от вълшебния сват на храната.

Рецепти в брой 74

Безмесни ястия
:

  • Салата с лешници и печено бри

  • Зелени пролетни гнезда

  • Кюфтенца от тиквички

  • Тарт с извара и коприва

  • Ризото с круша
  • 
Аспержи с картофи

Ястия с риба:

  • 
Зелена салата с пушена сьомга и рохки яйца
  • 
Риба по ахтополски
  • 
Пролетни рулца със скариди

  • Салата от помело със скариди

  • Карамелизирана риба

Ястия с месо
:

  • Агнешки ребърца с шамфъстък и катък с гарнитура от пресни картофи с чесън

  • Агнешко бутче в солена кора и гарнитура от репички в масло
  • 
Агнешко със зеленчуци по гръцки

  • Задушено лимоново агнешко

  • Печено агнешко бутче с риган, чесън и джин
  • 
Мусака по странджански

  • Телешко с фъстъци, хрупкав лук и оризови спагети

  • Свинско филе с орехи

Десерти
:

  • Топъл шоколад

  • Минибриоши с какаов пълнеж

  • Странджанска грис халва
  • 
Какаово-кокосови спирали

  • Какаов сладкиш
  • 
Какаови сладки

  • Медено-лимонови сладки с тахан

  • Пълнозърнести бисквити

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност